ELÉRHETŐSÉGEK
   8932 Pókaszepetk
   Kossuth Lajos u.5.
   30/976-44-44
   92/384-242
   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Műszeres diagnosztika

Napjainkban a járművek fejlődése folyamatos, javításuk modern számítógéppel vezérelt berendezések nélkül lehetetlen. Emiatt a szerelők – ahogy mi is – igyekeznek beszerezni minél jobb, és modernebb diagnosztikai berendezéseket a hibakeresés gyorsítása és egyszerűsítése érdekében. Műhelyünkben az alábbi diagnosztikai berendezésekkel rendelkezünk:

Picoscope 3432 - autós oszcilloszkóp készlet

A műhelyben rendelkezésre áll egy teljesen típus független eszköz, egy autódiagnosztikához fejlesztett, számítógéphez csatlakoztatható oszcilloszkóp. Ez a műszer lehetővé teszi elektromos érzékelők, beavatkozók, illetve gyakorlatilag a jármű minden rendszerének ellenőrzését. Természetesen mindez nem közvetlenül az alapkészülékkel, hanem számos csatlakoztatható adapterrel valósítható meg. Ilyen például a nyomásmérő, aminek segítségével más eszközzel nehezen, vagy egyáltalán nem észrevehető hibák is láthatóvá tehetők a nagy felbontás és pontosság miatt. Megoldható a kommunikációs hálózatok (pl.: CAN és FlexRay) vizsgálata, relatív kompresszió mérés, illetve akkumulátor és önindító diagnosztikája szétszerelés nélkül!

TEXA Navigator TXT - univerzális hibakód olvasó és diagnosztikai berendezés
Ezt a műszert a legmodernebb, IDC4 Plus verziójú szoftverrel használjuk. Az alap verzióhoz képest a programban megtalálhatóak a járművek kapcsolási rajzai, javítási útmutatói, illetve rengeteg információ, amely a napi munkát könnyíti és az általunk nyújtott szolgáltatás színvonalát emelheti. A nyomtatható karbantartási ütemtervek tartalmazzák az időszakos szervizkor elvégzendő feladatok és a cserélendő alkatrészek listáját. Nagyon hasznos a szoftverben a TGS (TEXA Global Scan) funkció, amellyel rengeteg időt lehet megtakarítani, mert kiválasztott vezérlőegységeket egy kattintás után sorban végigellenőrzi és kiírja a keresés eredményét.

OP-COM
Ezt a műszert kimondottan Opel gyártmányú járművekhez fejlesztették ki. A program nagyon gyorsan és természetesen pontosan működik, folyamatosan fejlesztik és nagy segítséget jelent a mindennapi munkában.
VCDS
A VCDS (VAG-COM Diagnostic System) egy VAG csoport járműveihez Amerikában kifejlesztett és Európa számos országában jól bevált szoftver, mely magyar nyelven is elérhető. A segítségével olyan műveletek végezhetőek el, amelyek egy univerzális eszközzel nem, csak a gyári berendezésekkel.

 

 

Természetesen minden itt felsorolt műszer az elérhető legfrissebb szoftverrel üzemel.

Rendelkezünk ezeken felül magyar nyelvű technikai adatbázissal, így az általunk végzett karbantartás és javítás a műszereinknek, és a hozzájuk tartozó szoftvereknek köszönhetően a gyári előírások alapján történik.